Veel gestelde vragen

Huren

Mag ik in de box klussen?

Ja, onze boxen zijn bedrijfsruimtes. U kunt er niet alleen spullen veilig opslaan, maar u mag er ook in sleutelen en klussen. Open vuur is verboden in de box.

Wat is een garagebox?

Een garagebox is een multifunctionele bedrijfsruimte, die volledig voorziet in de behoefte naar kleinschalige, flexibele bedrijfshuisvesting. De garageboxen van PNO Garagebox worden standaard hoogwaardig opgeleverd met eigen verlichting, vloercoating, elektra, een camerasysteem voor inbraak en een overheaddeur. Daarnaast kan de box worden voorzien van diverse meerwerkopties oa. krachtstroom.

Is er een Vereniging van Eigenaren?

Nee, PNO Garagebox onderhoudt het park zelf en u hoeft hiervoor geen extra kosten te maken.

Wie is PNO Projectontwikkeling BV?

PNO Projectontwikkeling is een projectontwikkelaar en onderdeel van PNO Vastgoed BV uit Alkmaar. PNO Projectontwikkeling is sinds 2011 actief in het groeiende vastgoed segment voor multifunctionele opslagruimtes.

Functionaliteiten

Is het park verlicht?

Ja, elk park heeft een uitgekiend lichtplan, waardoor er geen donkere hoekjes op het park zijn en de camera’s alles kunnen overzien. Het is niet mogelijk ongezien het terrein op te komen.

Is er water op het park?

Ja, er is een wateraansluiting in de gemeenschappelijke sanitaire ruimte.

Is er een sanitaire voorziening op het park?

Ja, elk park heeft een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met hierin ook een wateraansluiting.

Kan ik dag en nacht het park op?

Ja, als gebruiker van een box op een van de PNO Garageparken kunt u 24 uur per dag het park op middels de App via uw mobiele telefoon. Het park is niet toegankelijk voor derden.

Hoe is het park beveiligd?

De PNO Garageparken zijn zeer goed beveiligd. Het park is rondom afgesloten met hekwerk en/of muren en het park is niet toegankelijk voor derden. Overal op het park is cameratoezicht en alle parken zijn aangesloten op de meldkamer. Het park is ook ‘s avonds goed verlicht door middel van een uitgekiend lichtplan.

Elk park heeft tevens een parkbeheerder die naast het dagelijks onderhoud ook een oogje in het zeil houdt. Vanuit de KIWA-gecertificeerde (camera) toezichtcentrale bedient Spyke Security, PNO Garagebox op het gebied van security deze diensten. Onze state-of-the-art camera’s zijn uitgerust met intelligente software welke verdachte situaties detecteren voordat indringers het park betreden.

Is er stroom in de garagebox?

Ja, alle boxen zijn voorzien van stroom (16 ampère). Er is ook een mogelijkheid voor krachtstroom. Wij maken tevens gebruik van zonnepanelen op het dak.

Kan er verwarming worden geplaatst in een garagebox?

Ja, u kunt in de box zelf verwarming (laten) aanbrengen. Tevens is het mogelijk te kiezen voor klimaatbeheersing.

Is een garagebox brandveilig?

Ja. Elke individuele garagebox heeft een bijzonder hoge brandwerendheid van zestig minuten. Dit betekent dat er een zeer ruime marge is voor het blussen van een eventuele brand. De garageboxen van PNO Garagebox voldoen hiermee aan de hoge eisen NEN 6069:2001 voor brandwerendheid.

Waarom is een PNO Garagebox omheind?

Alle terreinen van PNO Garagebox zijn afgesloten en volledig omheind. Het is daardoor voor onbevoegden onmogelijk het terrein op te komen.

Hoe groot is een garagebox?

De garageboxen variëren van 9 vierkante meter tot 21 vierkante meter. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen qua lengte, breedte en hoogte. Er is voldoende manoeuvreerruimte tussen de boxen.

Welke maten worden er gehanteerd?

In al onze communicatie communiceren wij de buitenmaten. Let goed op dat de binnenmaten verschillen van de buitenmaten.

Services

Wat kan ik met mijn postadres?

Het postadres kunt u gebruiken als vestigingsadres voor uw bedrijf. Hierdoor kunt u zakelijke post scheiden van de persoonlijke en kunt u in enkele gemeentes uw bedrijf inschrijven als vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.

De PNO toegangsapp

We geloven dat toegangscontrole zo gemakkelijk kan zijn als een telefoontje. Deuren openen met identiteitskaarten en sleutelhangers is voorbij. Ervaar het gemak van het openen van deuren met een mobiele telefoon. 

De iLOQ S50 is een veilige en volledig digitale vergrendelingsoplossing voor de PNO Garagebox parken. De oplossing maakt optimaal gebruik van de NFC-technologie door de vereiste energie voor het ontgrendelen van cilinders uit de smartphone te halen. iLOQS50 werkt via een mobiele app deze is te downloaden voor iPhone, Huawei en Android telefoons. Mocht uw telefoon niet compatible zijn dan hebben wij een andere oplossing voor u. Voor een kleine maandelijkse meerprijs kunt u extra gebruikers toevoegen aan uw account.

Met de persoonlijke App (iOS), (Huawei) of (Android) kunt u de toegangspoort van het park openen via uw mobiele telefoon. U kunt daarnaast uw eigen box openen met deze app. Klik hier voor een video uitleg.

Activerings instructies  iLOQ S50 app

Handleiding voor activatie via website iloq

Handleiding iLOQ S50 Android

Handleiding iLOQ S50 iOS iPhone

Uw telefoon brengt energie naar het slot, het is belangrijk deze stil te houden voor 4 seconden. Hierna hoort u een klik van het slot met de melding dat u toegang heeft.

iPhone locatie NFC.

Voor Android telefoons kan de NFC aan de boven-, midden- of onderkant van uw telefoon zitten. Houdt uw telefoon stil met de juiste NFC locatie tegen de iloq knop. (mogelijk staat NFC uit, deze kunt u bij instellingen activeren)

Activeren via SMS lukt niet?

Bij sommige telefoons (en sommige Android-besturingssystemen) wordt de app niet automatisch gestart. In dit geval krijgt u opties waarmee u de koppeling handmatig kunt delen met de iLOQ S50 app. Handmatig:

  1. Open de SMS/ berichten folder;
  2. Klik op de link van iLOQ en houdt deze vast tot de optie;
  3. delen verschijnt;
  4. Klik op het iLOQ icoon om de link te delen;
  5. Volg de instructies op uw telefoon.


Administratief

Hoe wordt verbruik berekend?

Elke box heeft een eigen elektra meter, welke automatisch door ons wordt uitgelezen. U kunt dit zelf ook bekijken in het klantensysteem.

Wat is de minimale huurtermijn?

Wij hanteren een minimale huurtermijn van één jaar. Na dit jaar wordt de huurovereenkomst voortgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van drie maanden.

Hoe loopt de betaling?

Wij werken uitsluitend via automatische incasso.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Ja, als u wilt huren bij PNO Garagebox, dient u een waarborgsom te betalen. De hoogte van de borg is voor een small box €200,- voor de overige boxen vind u dit in het overzicht. Wanneer u de box wederom in nette staat oplevert wordt de waarborgsom binnen 2 weken teruggestort op uw rekening.

Wat zijn servicekosten?

Naast de huurprijs betaalt u maandelijks servicekosten. Dit bedrag verschilt per park. De servicekosten betaalt u onder andere voor het schoonhouden van het park, onderhoud van het terrein, voorschot elektra verbruik, maar ook voor de aansluiting van het camerasysteem op de meldkamer. De servicekosten liggen gemiddeld rond de €22,00 per maand.

Heb ik een opzegtermijn?

Ja, er geldt een opzegtermijn van drie maanden.

Is er een inboedelverzekering?

Nee, deze moet u zelf afsluiten. Doordat onze boxen voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt, is het onmogelijk hiervoor een algemene inboedelverzekering af te sluiten. Doordat onze parken en boxen aan zeer strenge beveiligingseisen voldoen, zijn de kosten voor de inboedelverzekering gering.

Waarom moet ik BTW betalen?

Over de huurprijs van de garageboxen is van rechtswege BTW verschuldigd, ook wel omzetbelasting genoemd. Huurt u als ondernemer, dan kunt u de betaalde BTW terugvragen.