Veel gestelde vragen

Huren

Mag ik in de box klussen?

Ja, onze boxen zijn bedrijfsruimtes. U kunt er niet alleen spullen veilig opslaan, maar u mag er ook in sleutelen en klussen.

Wat is een garagebox?

Een garagebox is een multifunctionele bedrijfsruimte, die volledig voorziet in de behoefte naar kleinschalige, flexibele bedrijfshuisvesting. De garageboxen van PNO Garagebox worden standaard hoogwaardig opgeleverd met eigen verlichting, stroom, een camerasysteem voor inbraak en een elektrische overheaddeur. Daarnaast kan de box worden voorzien van diverse meerwerkopties.

Is er een Vereniging van Eigenaren?

Nee, PNO Garagebox onderhoudt het park zelf en u hoeft hiervoor geen extra kosten te maken.

Wie is PNO Projectontwikkeling BV?

PNO Projectontwikkeling is een projectontwikkelaar en onderdeel van PNO Vastgoed BV uit Alkmaar. PNO Projectontwikkeling is sinds 2011 actief en is in het groeiende vastgoed segment. We hebben inmiddels op meerdere locaties PNO Garageboxen ontwikkeld.

Functionaliteiten

Is het park verlicht?

Ja, elk park heeft een uitgekiend lichtplan, waardoor er geen donkere hoekjes op het park zijn en de camera’s alles kunnen overzien. Het is niet mogelijk ongezien het terrein op te komen.

Is er water op het park?

Ja, er is een wateraansluiting in de gemeenschappelijke sanitaire ruimte.

Is er een sanitaire voorziening op het park?

Ja, elk park heeft een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met hierin ook een wateraansluiting.

Kan ik dag en nacht het park op?

Ja, als gebruiker van een box op een van de PNO Garageparken kunt u 24 uur per dag het park op middels de App via uw mobiele telefoon. Het park is niet toegankelijk voor derden.

Hoe is het park beveiligd?

De PNO Garageparken zijn zeer goed beveiligd. Het park is rondom afgesloten met hekwerk en/of muren en het park is niet toegankelijk voor derden. Overal op het park is cameratoezicht en alle parken zijn aangesloten op de meldkamer. Het park is ook ‘s avonds goed verlicht door middel van een uitgekiend lichtplan.

Elk park heeft tevens een parkbeheerder die naast het dagelijks onderhoud ook een oogje in het zeil houdt. Vanuit de KIWA-gecertificeerde (camera) toezichtcentrale bedient Spyke Security, PNO Garagebox op het gebied van security deze diensten. Onze state-of-the-art camera’s zijn uitgerust met intelligente software welke verdachte situaties detecteren voordat indringers het park betreden.

Is er stroom in de garagebox?

Ja, alle boxen zijn voorzien van stroom (16 ampère). Er is ook een mogelijkheid voor krachtstroom.

Kan er verwarming worden geplaatst in een garagebox?

Ja, u kunt in de box zelf verwarming (laten) aanbrengen. Tevens is het mogelijk te kiezen voor klimaatbeheersing.

Is een garagebox brandveilig?

Ja. Elke individuele garagebox heeft een bijzonder hoge brandwerendheid van zestig minuten. Dit betekent dat er een zeer ruime marge is voor het blussen van een eventuele brand. De garageboxen van PNO Garagebox voldoen hiermee aan de hoge eisen NEN 6069:2001 voor brandwerendheid.

Waarom is een PNO Garagebox omheind?

Alle terreinen van PNO Garagebox zijn afgesloten en volledig omheind. Het is daardoor voor onbevoegden onmogelijk het terrein op te komen.

Hoe groot is een garagebox?

De garageboxen variëren van 9 vierkante meter tot 21 vierkante meter. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen qua lengte, breedte en hoogte. Er is voldoende manoeuvreerruimte tussen de boxen.

Welke maten worden er gehanteerd?

In al onze communicatie communiceren wij de buitenmaten. Let goed op dat de binnenmaten verschillen van de buitenmaten.

Services

Wat kan ik met mijn postadres?

Het postadres kunt u gebruiken als vestigingsadres voor uw bedrijf. Hierdoor kunt u zakelijke post scheiden van de persoonlijke en kunt u in enkele gemeentes uw bedrijf inschrijven als vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.

De Salto KS toegangsapp

We geloven dat toegangscontrole zo gemakkelijk kan zijn als een telefoontje. Deuren openen met identiteitskaarten en sleutelhangers is voorbij. Ervaar het gemak van het openen van deuren met een mobiele telefoon. 

Met de persoonlijke App (iOS) of (Android) kunt u de toegangspoort van het park openen via uw mobiele telefoon. U kunt daarnaast uw eigen box openen met deze app. Klik hier voor een uitleg. Het is zelfs mogelijk om uw unit op afstand te laten bevoorraden. Wilt u bijvoorbeeld uw opslaglocatie vanaf afstand openen om een chauffeur voor aflevering toegang te verlenen? Dat kan eenvoudig met de toegangscontrole app van PNO Garagebox.


Administratief

Hoe wordt verbruik berekend?

Elke box heeft een eigen meter, welke automatisch door ons wordt uitgelezen. U kunt dit zelf ook bekijken in het klantensysteem.

Wat is de minimale huurtermijn?

Wij hanteren een minimale huurtermijn van één jaar. Na dit jaar wordt de huurovereenkomst voortgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van drie maanden.

Hoe loopt de betaling?

Wij werken uitsluitend via automatische incasso.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Ja, als u wilt huren bij PNO Garagebox, dient u een waarborgsom te betalen. De hoogte van de borg is standaard €200,-. Wanneer u de box wederom in nette staat oplevert wordt de waarborgsom binnen 2 weken teruggestort op uw rekening.

Wat zijn servicekosten?

Naast de huurprijs betaalt u maandelijks servicekosten. Dit bedrag verschilt per park. De servicekosten betaalt u onder andere voor het schoonhouden van het park, onderhoud van het terrein, maar ook voor de aansluiting van het camerasysteem op de meldkamer. De servicekosten liggen gemiddeld rond de €22,00 per maand.

Heb ik een opzegtermijn?

Ja, er geldt een opzegtermijn van drie maanden.

Is er een inboedelverzekering?

Nee, deze moet u zelf afsluiten. Doordat onze boxen voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt, is het onmogelijk hiervoor een algemene inboedelverzekering af te sluiten. Doordat onze parken en boxen aan zeer strenge beveiligingseisen voldoen, zijn de kosten voor de inboedelverzekering gering.

Waarom moet ik BTW betalen?

Over de huurprijs van de garageboxen is van rechtswege BTW verschuldigd, ook wel omzetbelasting genoemd. Huurt u als ondernemer, dan kunt u de betaalde BTW terugvragen.

Garagebox Small

3m x 3m x 2,5m = 22,5m³
9 m²
22,5 m³
195cm
89,-
Per maand
159,-
Per maand

Garagebox Medium

3m x 6m x 2,5m = 45m³
18m²
45 m³
195cm
199,-
Per maand

Garagebox Large

3m x 7m x 3m = 63m³
21m²
63 m³
245cm