Smart City Hub in de kop van Noord-Holland. Schagen, Hollands Kroon en Den Helder

Nieuwsbericht

22/3/2022

Steeds meer bedrijven zoeken naar de juiste locatie voor hun ideale ‘Smart City Hub’ aan de rand van de stad. Hiermee kan PNO Garagebox Schagen als slimme logistieke schakel in de distributieketen, in toenemende mate een bijdrage leveren aan de oplossing voor het groeiende file- en klimaatprobleem.

Wij zien dat veel monteurs, vertegenwoordigers en webshophouders hun gereedschappen of voorraden bij een vestiging in de buurt opslaan, om onnodige ritten naar een centraal magazijn te besparen. Een makkelijke manier voor veel bedrijven om tijd, benzine en CO2-uitstoot te besparen. Diverse monteurs en vertegenwoordigers hebben hun reistijd al met 50% kunnen terugbrengen. PNO Garagebox ligt centraal en is 24 uur per dag bereikbaar. Daarnaast kan de ruimte als werkruimte gebruikt worden.

Bezorgdiensten en transportbedrijven geven steeds vaker de voorkeur aan lossen aan de rand van de stad, om van daaruit met beter geschikte voertuigen hun klanten in de binnensteden te beleveren. Grote steden streven zo snel mogelijk naar zero emission stadslogistiek en zoeken oplossingen om de ‘last mile’ met elektrische voertuigen in te vullen.

Centrale ligging via weg en water. De Lus is het noordelijk deel van Bedrijventerrein Lagedijk in Schagen. De variatie in bedrijven is hier opvallend en de bereikbaarheid is groot. 

Het ligt direct aan de N245 (Westerweg) en nabij de N248 (provinciale weg) en N9 (de weg naar Alkmaar naar Den Helder). De Lus ligt in een groene zone met een directverbinding over het water naar het Noordhollands kanaal. 

Elektrisch opladen?

Geschikt voor bestelwagens van elk formaat én op specifieke locaties ook voor vrachtwagens

Onze buurman Leap24 beschikt over een snellaadstation welke goed bereikbaar is en beschikbaar voor alle bestel- en vrachtwagens. Door de ruime opzet van  parkeervakken kan elke berijder bij Leap24 comfortabel snelladen.

Leap24 snellaadstations zijn geschikt voor:

  • Taxi en personenvervoer
  • Bestelwagens
  • Vrachtwagens
  • Mobiele werktuigen
  • EV personenauto’s

Op de Lus in Schagen beschikken zij over een DC120 snellader.