Start bouw op De Lus voor multifunctionele opslagruimtes

Persbericht

6/11/2020

Start bouw op De Lus voor multifunctionele opslagruimtes

De start voor het eerste gebouw op bedrijventerrein Lagedijk – de Lus is een feit. Tijdens een bijeenkomst op locatie hebben directeuren Hans en Dennis Bruin van familie vastgoedbedrijf PNO Vastgoed en wethouder Jelle Beemsterboer de start feestelijk bezegeld door symbolisch de eerste paal van het gebouw de grond in te slaan.

Hiermee komt na jaren stilte eindelijk de start van de invulling van het 6,1 hectare tellende bedrijventerrein. waar al ruim 10 jaar aan is gewerkt. En binnenkort volgen er meer bouwactiviteiten verwacht de gemeente. “Tot op heden hebben we drie kavels verkocht en voor drie percelen zijn reserveringen gesloten. De belangstelling voor de kavels neemt de afgelopen maanden weer toe”, meldt wethouder Beemsterboer. “Voor het eind van het jaar verwachten we nog een nieuwe koopovereenkomst af te sluiten en drie optieovereenkomsten. Momenteel worden de waterleiding en elektriciteitskabels  op het bedrijventerrein aangelegd. Begin volgend jaar kunnen de bedrijven die er dan staan hierop aangesloten worden. Vooral het zorgen voor elektriciteit was een lang proces maar het is samen met Liander gelukt.”  

PNO Projectontwikkeling

PNO Projectontwikkeling verhuurt onder de naam PNO Garagebox 56 multifunctionele opslagruimtes. De PNO Garageboxen zijn multifunctionele ruimtes, geschikt voor opslag of werkruimte. Denk aan ZZP-ers die hun gereedschap en materiaal willen opslaan, een handige doe-het-zelver die klusruimte zoekt, iemand met een webshop die z’n spullen niet meer kwijt kan, een bloemist die een koelcel kan gebruiken of een vertegenwoordiger die opslagruimte nodig heeft. Nu de eerste paal is geslagen verwachten wij snel op te kunnen leveren.

Dennis Bruin: “Voor kleine en startende ondernemers is het een fijne oplossing. Op industrieterrein De Lus in Schagen vonden we de perfecte locatie voor onze PNO Garageboxen: centraal gelegen en goed bereikbaar.”

Op foto: Vera, Hans en Dennis

Bron website gemeente Schagen. Start bouw op De Lus.