Welke gebruiksmogelijkheden zijn niet toegestaan voor een garagebox?

Nieuwsbericht

22/12/2019

Het lijkt wellicht voor de hand liggend, maar er zijn specifieke beperkingen voor het gebruik van een garagebox. Een van de dingen die strikt verboden is, is het gebruik van een garagebox als woonruimte. Ondanks dat alle garageboxen van PNO Garagebox een eigen postadres hebben, betekent dit niet dat ze mogen dienen als woonadres. Overnachten in de garagebox, zelfs voor een enkele nacht, is ten strengste verboden. Het postadres mag echter wel worden gebruikt als vestigingsadres voor een bedrijf.

Een andere beperking betreft het opslaan van verboden middelen in de garagebox. Het is niet toegestaan om een hennepplantage op te zetten of een drugslaboratorium te exploiteren in een garagebox binnen een complex van PNO Garagebox. Dit geldt eveneens voor producten die in Nederland niet legaal zijn, zoals nep-merkkleding of niet van echt te onderscheiden nepwapens. Het algemene principe hier is om gezond verstand te gebruiken: als het illegaal is, is het antwoord op de vraag waarvoor je een garagebox niet mag gebruiken duidelijk.

Luidruchtig zijn van jezelf is geen probleem, maar het uitvoeren van luide activiteiten in de garagebox kan wel verboden zijn. Klussen is toegestaan, op voorwaarde dat het geluidsniveau binnen acceptabele grenzen blijft.

Andere voorbeelden van niet-toegestane activiteiten omvatten het opslaan van bederfelijke goederen zoals bijv. schimmelkazen, voedsel en dieren in de garagebox. Maw geen voedsel.

Specifieke verboden omvatten ook de opslag van gevaarlijke en/of brandbare stoffen (bijv. vuurwerk), evenals het opslaan van gasflessen. Open vuur is verboden.

Daarnaast mag je geen elektrische voertuigen als fiets, scooter oid opladen in de box. Dit ivm de verzekering en brandgevaar.

Gelukkig zijn er nog tal van toegestane bestemmingen voor het gebruik van een garagebox, zoals de stalling van voertuigen zoals oldtimers, motoren of campers, opslag voor seizoensgebonden items, en zelfs opslag van inboedel bijvoorbeeld tijdens een wereldreis en nieuwbouw huis. Ook het gebruik voor doe-het-zelven of het runnen van een bedrijf is toegestaan, zolang er geen overlast wordt veroorzaakt en er geen aparte (milieu)vergunning voor dat bedrijf nodig is.

Vragen ? Neem dan contact met ons op, wij horen graag meer over je plannen voor het huren van een garagebox in Schagen.